Riblji piknik

Ovo je cjelodnevna tura koja SVAKI DAN u 9:30 h polazi iz luke Poreč. Nakon panorame porečkih laguna, malog ribarskog mjesta Funtane, Vrsara te jednog od najvećih nudističkih kampova Europe KOVERSADA, imate priliku vidjeti pravu turističku i povijesnu atrakciju – grad ROVINJ. Smješten je na otočiću nedaleko od obale koji je kroz povijest nasipanjem postao poluotok. Gradom dominira crkva sv. Eufemije koja je ujedno i zaštitnica grada. Njen se kip nalazi na zvoniku crkve 70 m iznad morske površine. Zvonik je otvoren za posjetitelje u vremenu našeg posjeta Rovinju.

Do crkve se dolazi malim, strmim, kamenim ulicama na kojima imate priliku sresti umjetnost u mnogim oblicima i vremenima, kao i običan i miran život lokalnog stanovništva. Prizore poput rovinjskih starih ribara, a u podnožju grada njihove mreže i čamce (batana) autentične za Istru i Rovinj. Stari dio grada je jako dobro sačuvan tijekom povijesti i savršeno mjesto za fotografiranje. Pauza za slobodno razgledavanje Rovinja traje 2h.Nakon ukrcaja i polaska iz luke Rovinj imamo 30 min plovidbe do LIMSKOG ZALJEVA. U rimsko doba LIMES je bila granica između Italije i Dalmacije. Današnji Limski zaljev kao park prirode bogato je stanište mnogih mediteranskih biljnih i životinjskih vrsta, kako u vodi tako i po obroncima zaljeva. Bogato područje podzemnim slatkovodnim izvorima koji pogoduju životu zaljeva. Tijekom plovidbe Limskim zaljevom imate priliku vidjeti Piratsku pećinu, uzgajališta ribe i školjaka i prekrasnu vegetaciju koja se spušta do same površine mora na obadvije strane zaljeva. Ovaj dio raja je prirodna zaštita koju su mornari koristili stoljećima za snažnih vjetrova i oluja.

Ploveći lagano ovim čarobnim ambijentom serviramo vam ručak na brodu. Skušu pečenu na roštilju, hladnu sezonsku salatu i kruh, te vino i sok. Za one koji ne jedu ribu pripremamo piletinu i kobasicu, kao i vegetarijansku porciju. Po završetku ručka nastavljamo plovidbu do mjesta Vrsar gdje imamo našu drugu pauzu od 1,30 min. To vrijeme možete iskoristiti za kupanje na obližnjoj plaži udaljenoj svega 10 min laganim hodom od pristaništa broda. Također se možete osvježiti nekim pićem ili sladoledom u nekom od obližnjih lokala. Stari grad Orsera ima bogatu povijest i arhitekturu te je kao takav savršen za fotografiranje. Po polasku iz vrsarske luke na brodu će vas zabavljati naš muzičar i animator.

Povratak broda u Porečku luku predviđen je u 17.30 h. Tokom cijelog trajanja ture na brodu vas informira naš vodič. Također će vam i naši simpatični dečki dati informaciju koju trebate. Fish picnic excursion je najposjećenija tura, naročito od strane obitelji s djecom i prijatelja koji zajedno žele provesti ugodan dan. Ono što vam nudimo nije samo još jedan provedeni dan, to iskustvo će vaše kamere pamtiti po ljepoti prirode i povijesnim znamenitostima, a vi ćete biti bogatiji zbog naše profesionalnosti i hrvatskog šarma kojeg godinama i generacijama stvaramo za vas.

Galerija

Kontaktiraj Nas


  • Obala Maršala Tita, Poreč
  • dominik1600 { at } gmail.com
  • www.monvi-tours.hr
  • Dominik (+385 98 435 046)
  • Jadran (+385 98 1877 054)