Zalazak Uz Dupine

Ova tura SVAKI DAN polazi u 18:00 h iz luke Poreč. Po polasku broda imate priliku vidjeti panoramu porečkih laguna u kojima također vršimo ukrcaj gostiju koji su smješteni u nekom od obližnjih hotela ili kampova. Nakon toga ćemo vam servirati piće, vino, sok i vodu te polagano ploviti prema otvorenom moru. Tijekom plovidbe kako se udaljavamo od obale tako se otvara sve veća perspektiva porečke rivijere. Savršen trenutak za fotografiranje i ugodan predah nakon iscrpljujućeg dana na plaži. Na drugoj strani otvoreno more i sunce koje je sve bliže crti horizonta. Kao da bježite od stvarnosti prema nekom lijepom snu...

Bolji dio vašeg sna tek dolazi, kada u daljini vidite da u susret vašem brodu dolaze dupini. Da, tu su zbog vas! To ćete vjerojatno povjerovati tek kada vidite naše "dobre prijatelje" na svega nekoliko metara od vas i tek kada vidite kakve vam vratolomije i eleganciju dupini mogu pokazati, a sve to u prirodnom okruženju, u potpunoj divljini i slobodi za njih. Ovo nije delfinarij, ovdje nema dresera ili timaritelja i ove se životinje ponašaju u skladu s prirodom. Oni koji zaborave da smo i mi ljudi dio te prirode, to shvate kada im dupini počnu pozirati pred kamerama. Posebno oduševljenje izazovu dupini koji plivaju uz sami bok broda i ispred pramca broda. A naročito ako smo dovoljno sretni da vidimo i ponekog mladog dupina koji obično pliva u društvu manje skupine odraslih koji ga drže u dovoljnoj distanci od broda. Za one koji pate od stresa ovo je savršena prilika za terapiju...:), za roditelje s djecom ovo je savršen poklon-iznenađenje za vašu djecu, a za zaljubljene...to će samo oni znati.

Stari mornari kažu da dupini donose sreću posadama i brodovima; također su je i nama donijeli. Zato iskoristite i vi priliku i u svega nekoliko sati podijelit ćemo svoju sreću s vama. Ova je tura prava atrakcija i zbog toga je jako posjećena. Broj putnika je ograničen zbog komoditeta jer naši gosti većinu vremena provode na bokovima broda u želji za boljim pogledom i prilikom za bolju fotografiju.

NAPOMENA:
Još jednom podsjećamo da su to divlje životinje u prirodnom okruženju i strogo je zabranjeno hranjenje delfina ili bilo kakva radnja zbog koje se mogu naći ugroženi ili uznemireni. Također ne možemo garantirati da ćemo se družiti baš taj dan s delfinima, ali njihova prisutnost je u posljednjih nekoliko godina u više od 90% ovakvih tura.

Galerija

Kontaktiraj Nas


  • Obala Maršala Tita, Poreč
  • dominik1600 { at } gmail.com
  • www.monvi-tours.hr
  • Dominik (+385 98 435 046)
  • Jadran (+385 98 1877 054)